Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapa stránkyTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook

 

 
Späť

Prešovský samosprávny kraj na CONECU 2009

08.04.2009

Expozícia PSK po prvýkrat na veľtrhu stavebníctva CONECO...

Jubilejný ročník najväčšieho veľtrhu stavebníctva na Slovensku CONECO, už 30 rokov symbolicky otvára stavebnú sezónu a spolu so súbežne prebiehajúcimi veľtržnými podujatiami CLIMATHERM, CONECOINVEST a SLOVREALINVEST je najvýznamnejším miestom stretnutia firemných ponúk, inovatívnych riešení a poznania výrobcov, predajcov, investorov, projektantov a architektov.

Aj napriek pretrvávajúcej hospodárskej kríze prešlo bránami výstaviska INCHEBA EXPO Bratislava od 31. 3. do 4. 4. 2009 viac ako 179 688 návštevníkov zo Slovenska a okolitých krajín. Možnosť prezentácie využilo 821 spoločností z 13 krajín sveta na výstavnej ploche 57 750 m². Veľtrh obohatili odborné sprievodné podujatia, ktoré zvýšili jeho odborný kredit a sú jeho neoddeliteľnou súčasťou. Vďaka viacerým odborným partnerom mali účastníci možnosť získať aktuálne informácie o najnovších trendoch a inováciách v oblasti stavebníctva, investovania, realít, či využitia energie v bývaní. Dôležitosť a prestížnosť tohto veľkého podujatia dokazuje skutočnosť, že sa veľtrh konal pod záštitou Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR, Ministerstva hospodárstva SR a Ministerstva životného prostredia SR.

Prešovský samosprávny kraj sa na tejto výstave prezentoval po prvýkrát. Expozícia Prešovského samosprávneho kraja bola umiestnená podobne ako expozície ostatných samosprávnych krajov v stánku SARIO. Samotný stánok umiestnený v hale A0 a priestor vyhradený pre Prešovský samosprávny kraj svojím architektonickým riešením zabezpečoval vysokú úroveň prezentácie a pozornosti zo strany návštevníkov výstavy. Expozícia Prešovského samosprávneho kraja zaujala množstvo návštevníkov rôznych vekových kategórií a profesného zamerania. Na štyri dni sa stala miestom stretnutia podnikateľov, užívateľov z oblasti stavebníctva, zástupcov investičných a realizačných oblastí podnikania a širokej verejnosti. Vysoká miera návštevnosti nás len utvrdila v presvedčení o atraktivite Prešovského kraja pre všetky skupiny spoločnosti. Ponuka informácií pokrývala všetky oblasti záujmu zo strany odbornej a laickej verejnosti. Návštevníci mali možnosť pozrieť si pútavú prezentáciu Prešovského kraja, ktorá bola premietaná nepretržite počas celej doby konania výstavy a získať aktuálne informácie podané priamo alebo sprostredkovane prostredníctvom prezentačných materiálov.

Z množstva sprievodných akcií prebiehajúcich v priestoroch EXPO CLUBU spomeniem SARIO deň, ktorý sa konal 2. 4. 2009. Podujatie SARIO deň bolo určené pre podnikateľov, developerov, investorov a exportérov. V dopoludňajšej časti vystúpili zástupcovia všetkých samosprávne krajov Slovenka s prezentáciami približujúcimi možnosti investovania. Prešovský samosprávny kraj a jeho rozvojové plány predstavil prítomným podpredseda Prešovského samosprávneho kraja pán Ing. Milan Baran.

 

Mgr. Ladislav Regula
Odbor regionálneho rozvoja, územného plánovania a životného prostredia PSK

 

Fotogaléria:

 

Kontakty

Prešovský samosprávny kraj
Oddelenie komunikácie a propagácie
Námestie mieru 2 
080 01 Prešov

E-mail: hovorca@psk.sk

Mgr. Daša Jeleňová

Kancelária predsedu PSK, oddelenie komunikácie
tlačový hovorca PSK, vedúca oddelenia
dasa.jelenova@psk.sk
tel: 051/7081 135, +421 904 832 004
miestnosť: 150 I. poschodie

    

Rýchle odkazy

Užitočné odkazy

 

Newsletter Prešovského samosprávneho kraja prihláste sa na odber

 

Publikované: 08.04.2009 / Aktualizované: 29.03.2010 HoreTlačiť