Veľkonočné vandrovanie
Deň zručnosti žiakov Hotelovej akadémie v Bardejove
Žiaci odboru kuchár a čašník pod vedením majstrov odbornej výchovy prezentovali 9. apríla svoje praktické zručnostiv Ľudovej jedálni priamo pred zrakom zákazníkov.
Deň zručnosti sa niesol v duchu starodávnych tradičných zvykov našich predkov, keď naše babičky a dedkovia sedeli na priedomí, spomínali na mladé roky a tešili sa z mladých kúpačov, ktorí ako vandrovníci chodili od domu k domu a vykúpali všetky dievky do krásy a pre zdravie.
Na veľkonočný pondelok pre kúpačov a v Ľudovej jedálni pre zákazníkov boli pripravené tradičné veľkonočné dobroty, ktoré nechýbajú asi na žiadnom veľkonočnom stole v našich domácnostiach.
Žiaci z množstva veľkonočných dobrôt pripravili a hosťom ponúkali:
- Vaječné variácie
- Veľkonočné judáše
- Pečeného veľkonočného kohútika z kysnutého cesta
- Syrovú hrudku na rôzne spôsoby
- Netradičného barančeka na slano
- Pestré sladké chuťovky na zahryznutie
- Občerstvenie pre šibačov
- Jarné osvieženie
- Vtáčie mlieko
- Plnená bageta s jarným šalátom
Veríme, že sme našich zákazníkov potešili a ponúkli im bohatú inšpiráciu pri príprave veľkonočných sviatkov.
***
Bardejov 15. apríla 2014
Ing. Mária Schaderová