SWEET CUP 2013
Striebro na súťaži SWEET CUP 2013 v Prešove
Michal Karchňák zo Strednej odbornej školy, Mierová 1973/79 v Humennom sa 27. februára zúčastnil 11. ročníka súťaže zručnosti v odboroch kuchár, cukrár, predavač a aranžér Sweet Cup 2013 v Prešove.
Žiak druhého ročníka učebného odboru hostinský súťažil v príprave slávnostného dezertu na tému Pokušenie na tanieri. Dezert s kreatívnym názvom Zila Duo kocky sa pripravoval s povinnou surovinou – gaštanové pyré.
Súťaž pozostávala z dvoch častí:
- Predpríprava jednotlivých komponentov podľa receptúry, na ktorú bol časový limit 25 minút.
- Príprava dezertu a servírovanie pred porotou s časovým limitom 20 minút.
Odborná porota hodnotila dodržanie receptúry, dodržiavanie hygieny pri príprave výrobku, komplexnosť súťažného zadania, celkový dojem, váhu a veľkosť výrobkov zodpovedajúcich súťažnému zadaniu, dodržanie časového limitu, využitie moderných trendov a spôsob a úroveň prezentácie výrobku. V náročnej medzinárodnej konkurencii 15 škôl sa Michal Karchňák umiestnil v striebornom pásme. Na súťaž sa pripravoval pod odborným vedením majsterky odbornej výchovy Anny Gabriovej.
***
RNDr. Oľga Skysľaková
riaditeľka SOŠ, Humenné
Fotogaléria: