Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapa stránkyTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook

Dôležitý oznam!

Práve sa nachádzate na starom webovom sídle Prešovského samosprávneho kraja po-kraj.sk, ktorý slúži na archívne účely.

Všetky aktuálne informácie nájdete na novej adrese: www.psk.sk
 

 

 
Späť

Strojárska olympiáda 2011

24.02.2011

Dve 3. miesta pre SPŠ v Snine na celoslovenskom kole SO 2011

V dvoch kategóriách bodovala na Strojárskej olympiáde v Bratislave Stredná priemyselná škola v Snine

 

Stredná priemyselná škola v Snine sa zapojila do troch z piatich sekcií v Strojárskej olympiáde 2011. Celoslovenské finále sa uskutočnilo dňa 10. februára 2011 na Strojníckej fakulte STU v Bratislave.

Strojárska olympiáda prebieha v troch kolách - 1. kolo je zamerané na matematiku a fyziku, v 2. kole sa preverovali všeobecné a odborné vedomosti z oblasti strojárstva a dopravy a v 3. kole vybraní finalisti obhajovali vlastné súťažné práce, pričom rozhodujúca bola ich prezentácia a pohotová a vecná reakcia na profesionálne otázky poroty.

V sekcii Automatizácia a informatizácia strojov svojou prácou Elektrický rozvádzač RE8A a modelom zaujal porotu Peter Fedorko, žiak IV. E triedy študijného odboru elektrotechnika a dôstojne reprezentoval školu a obhájil prácu, s ktorou postúpil do finále.

V sekcii Energetické strojárstvo, procesná a environmentálna technika prezentoval svoju prácu pod názvom Technologické spracovanie biomasy František Šimon, žiak IV. A triedy študijného odboru strojárstvo a v celkovom bodovaní získal 3. miesto.

Poslednou sekciou, do ktorej sme sa zapojili, bola sekcia Automobily, lode a spaľovacie motory a svoju prácu Ventilové rozvody spaľovacích motorov spoločne s modelom OHV ventilového rozvodu prezentoval Miroslav Taranda, žiak IV. C triedy študijného odboru technika a prevádzka dopravy a porota mu udelila 3. miesto.

Študentov do súťaže pripravovali: Ing. Mária Ortutayová, Ing. Michal Roman, Ing. Štefan Ščerba a PaedDr. Ľubomír Hajdanka.

V záverečnej štatistike SPŠ v Snine získala dvakrát 3. miesto v celoslovenskom finále a škola získala finančné prostriedky vo výške 400.- €, ktoré budú účelovo použité na podporu odborného vzdelávania a na zlepšenie materiálno – technického zabezpečovania vyučovania v škole. Súťažiaci získali tiež finančné ohodnotenie.

Tohtoročné celoslovenské finále v Bratislave opäť posunulo Strednú priemyselnú školu v Snine dopredu a stanovený cieľ poskytovať kvalitné odborné vzdelávanie škola napĺňa, čím v tvrdej konkurencii jednoznačne potvrdzuje potrebu odborného školstva pre našu spoločnosť. Je to zároveň aj motivácia do ďalšej práce a podpory aktívnych žiakov našej školy, ktorí okrem reprezentácie školy získavajú aj skúsenosti, ktoré uplatnia či už v ďalšom štúdiu alebo v praktickej činnosti. A to je hlavný zámer školy. Vedenie školy vyslovuje poďakovanie všetkým, ktorí sa o takýto úspech pričinili.

 

PaedDr. Alena Romanová
riaditeľka školy

Fotogaléria:

Kontakty

Prešovský samosprávny kraj
Oddelenie komunikácie a propagácie
Námestie mieru 2 
080 01 Prešov

E-mail: hovorca@psk.sk

Mgr. Daša Jeleňová

Kancelária predsedu PSK, oddelenie komunikácie
tlačový hovorca PSK, vedúca oddelenia
dasa.jelenova@psk.sk
tel: 051/7081 135, +421 904 832 004
miestnosť: 150 I. poschodie

    

Rýchle odkazy

Užitočné odkazy

 

Newsletter Prešovského samosprávneho kraja prihláste sa na odber

 

Publikované: 24.02.2011 / Aktualizované: 24.02.2011 HoreTlačiť