Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapa stránkyTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook

 

 
Späť

MEĎ 2011

25.05.2011

V súťaži MEĎ 2011 na Slovensku patrí prvenstvo SPŠ v Snine v kategóriach škôl aj jednotlivcov.

Súťaž Meď každoročne vyhlasujú SPŠS Bratislava a HCPC Budapest a jej cieľom je vytvoriť a prehĺbiť znalosti o medi a možnosti využitia medi a výrobkov z medi v technických zariadeniach budov (TZB), ktoré môžu využiť vo svojej praxi. Súťaž prebiehala prostredníctvom internetu na webovej stránke HCPC (www.copperschool.com). Bola rozdelená do dvoch kategórií - žiaci SOŠ - učebné odbory a žiaci SOŠ – študijné odbory. Oproti predchádzajúcim ročníkom bola podstatná zmena - na súťažné otázky bolo možné odpovedať iba v priebehu troch dní (23.marca 2011, 28.marca 2011, 30.marca 2011) v čase od 13.00 hod do 15.00 hod. Každá prihlásená škola si musela vybrať jeden termín, v ktorom sa zúčastnila súťaže.

Otázky pre žiakov SOŠ - študijné odbory pozostávali z 20 všeobecných otázok o medi, 35 otázok o využití medi v technických zariadeniach budov (TZB) a 5 úloh bolo zameraných na výpočet potrubí - základných parametrov rozvodov v rámci technických inštalácií budov.

Súťažiaci mohli riešiť otázky iba v poradí, bez možnosti opätovného návratu k otázke, na každú otázku bol stanovený časový úsek a po jeho uplynutí systém automaticky ukončil odpovede v jednotlivých okruhoch.

Stredná priemyselná škola sa do súťaže zapojila dňa 30. marca 2011 a prihlásilo sa 27 žiakov zo študijných odborov strojárstvo, elektrotechnika, technické a informatické služby a technika a prevádzka dopravy.

Po uplynutí časového horizontu môžeme urobiť bilanciu:

  • v hodnotení zúčastnených škôl (do výsledkov každej školy sa započítavajú výsledky piatich najlepších jednotlivcov školy) - Stredná priemyselná škola v Snine získala 380 bodov a na Slovensku sa umiestnila na 1. mieste v kategórii SOŠ – študijné odbory z 12 zúčastnených škôl a tak ako víťazná škola získala 500.- € na nákup zariadenia slúžiaceho na inštaláciu rozvodov TZB prostredníctvom medi, - v hodnotení jednotlivcov - z celkového počtu 168 súťažiacich obsadil:
    • 1. miesto Miloš Galanda – a získal 100.- € vo forme nákupných poukážok
    • 2. miesto Slavomír Harajdič – a získal 70.- € vo forme nákupných poukážok
    • 3. miesto Zuzana Müllerová – a získal 40.- € vo forme nákupných poukážok
  • na prvých 15 miestach bolo 11 žiakov Strednej priemyselnej školy v Snine, z toho 6 žiakov študijného odboru strojárstvo, 2 žiaci zo študijného odboru technika a prevádzka dopravy a 3 žiačky zo študijného odboru technické a informatické služby v strojárstve.

Žiaci študijného odboru strojárstvo, technické a informatické služby pracovali pod vedením Ing. Mikuláša Ižáka, Ing. Evy Kresilovej, Ing. Štefana Ščerbu a Ing. Jozefa Kováča.

Získanie všetkých popredných miest v kategórii škôl a jednotlivcov nás teší a utvrdzuje v zistení, že škola pripravuje vynikajúcich odborníkov v odbore strojárstvo, ktorí nebudú mať problém na trhu práce nielen na území Slovenska, ale aj v Európskej únii. Vedenie školy aj touto cestou vyjadruje srdečné blahoželanie k získanému úspechu.

 

PaedDr. Alena Romanová
riaditeľka školy

 

Fotogaléria:

Kontakty

Prešovský samosprávny kraj
Oddelenie komunikácie a propagácie
Námestie mieru 2 
080 01 Prešov

E-mail: hovorca@psk.sk

Mgr. Daša Jeleňová

Kancelária predsedu PSK, oddelenie komunikácie
tlačový hovorca PSK, vedúca oddelenia
dasa.jelenova@psk.sk
tel: 051/7081 135, +421 904 832 004
miestnosť: 150 I. poschodie

    

Rýchle odkazy

Užitočné odkazy

 

Newsletter Prešovského samosprávneho kraja prihláste sa na odber

 

Publikované: 25.05.2011 / Aktualizované: 25.05.2011 HoreTlačiť