Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapa stránkyTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook

 

 
Späť

ITF SLOVAKIATOUR 2011

01.03.2011

Účasť PSK na výstave cestovného ruchu v Bratislave ITF SLOVAKIATOUR 2011

Účasť PSK na ITF SLOVAKIATOUR 2011

17. veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2011 sa konal v termíne 20 - 23.1.2011 už tradične v areály Incheba Expo Bratislava.

Súbežne sa konali Danubius Gastro spolu so špecializovanými výstavami Wellness a Fitness, Poľovníctvo a oddych, Exposhop, Gastropack a Exporeklama. Podľa intenzívneho záujmu odbornej aj širokej verejnosti možno konštatovať, že oblasti cestovania, gastronómie a trávenia voľného času sa stávajú čoraz populárnejšími. Počas štyroch dní sa na celkovej ploche 34 000 m² prezentovalo 702 vystavovateľov, ktorí pricestovali z 24 krajín. Podujatia zhliadlo 72 531 návštevníkov.

Hlavným organizátorom veľtrhu bola Incheba a.s., Viedenská cesta 3-7, Bratislava. Partnerskou krajinou pre rok 2011 bola Česká republika, ktorá návštevníkov lákala na svoje gastronomické lahôdky a kvalitné pivá. Partnerským regiónom bol Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý sa predstavil ako „kraj pohody“. Vášnivých cestovateľov nadchol festival Camera Slovakia, ktorý prostredníctvom fotografií a filmov sprostredkoval atmosféru najzaujímavejších minuloročných expedícií.

Okrem množstva vystavovateľských stánkov bol pre návštevníkov pripravený Medzinárodný cestovateľský veľtrh ITF Slovakiatour priniesol ponuky zájazdov päťdesiatky cestovných kancelárií, množstvo cenných cestovateľských informácií od zahraničných zastúpení krajín a prezentáciu krás všetkých slovenských krajov. Medzinárodný veľtrh gastronómie Danubius Gastro ponúkol širokú paletu kulinárskych špecialít a sprievodných podujatí. Okrem domácich vystavovateľov sa predstavili aj kolektívne zastúpení dovozcovia a producenti z Francúzska, Rakúska, Talianska a Českej republiky. Jedným z vrcholných sprievodných programov bola súťažná prehliadka Poézia v gastronómii sprevádzaná súťažami kuchárov. Mladé talenty si zmerali sily v príprave jedál a dezertov z vopred stanovených surovín. Najbližšie sa ITF Slovakiatour a Danubius Gastro uskutočnia v termíne 19.-22.1.2012.

Prezentáciu Prešovského samosprávneho kraja bola na tomto ročníku zabezpečená v stánku s rozlohou 120 m2. Stánok postavila firma Spiš-View-Trading spol. s r.o. zo Spišskej Novej Vsi. V stánku PSK prezentovali región tieto subjekty: Prešovský samosprávny kraj, Liberecký kraj ako partnerský región PSK, Slovenské kráľovské mestá- Mesto Levoča, Mesto Kežmarok, Mesto Stará Ľubovňa, Mesto Bardejov, Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry, Mesto Vysoké Tatry, D.J.K., spol. s.r.o., AQUAPARK Poprad, s.r.o., Regionálne združenie tatranských a podtatranských obcí, Štátne lesy Tatranského národného parku, Kúpele Vyšné Ružbachy, a.s., Golfový rezort Black Stork, TATRAMEL, s.r.o. a KARLOFF a.s..

Celkovo sa v expozícii PSK prezentovalo 60 zástupcov jednotlivých subjektov. Prezentácia bola uskutočnená prostredníctvom informačných a propagačných materiálov, videa - na LCD televízoroch boli prehrávané videa prírodných krás alebo historických pamiatok PSK.

 

Fotogaléria:

 

Kontakty

Prešovský samosprávny kraj
Oddelenie komunikácie a propagácie
Námestie mieru 2 
080 01 Prešov

E-mail: hovorca@psk.sk

Mgr. Daša Jeleňová

Kancelária predsedu PSK, oddelenie komunikácie
tlačový hovorca PSK, vedúca oddelenia
dasa.jelenova@psk.sk
tel: 051/7081 135, +421 904 832 004
miestnosť: 150 I. poschodie

    

Rýchle odkazy

Užitočné odkazy

 

Newsletter Prešovského samosprávneho kraja prihláste sa na odber

 

Publikované: 01.03.2011 / Aktualizované: 01.03.2011 HoreTlačiť