Ani 12. ročník tatranskej súťaže nebol bez študentov HA Kežmarok
Hoteláci z Kežmarku varili Špica guláš
Súťaž družstiev vo varení gulášu „Špica guláš“ sa konal 23. septembra v Tatranských Zruboch pod záštitou Tatranského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vysoké Tatry.
Na tejto súťaži sa prezentujú mladí kuchári, profesionáli i amatéri, v príprave kotlíkového gulášu na otvorenom ohni. Každý si donesie vlastnú receptúru s finesami, ktoré sa snaží využiť pri príprave svojho gulášu. Hodnotí sa nielen príprava, ale i podávanie, celá atmosféra prípravy a varenia gulášu. Družstvá boli oblečené do kuchárskeho oblečenia so zaujímavými doplnkami.
Súťaže sa zúčastnilo viac ako 33 družstiev dospelých a 11 družstiev zo stredných odborných škôl, medzi inými SOŠ Horný Smokovec, SOŠ Poprad – Veľká, SOŠ Námestovo, Hotelová akadémia Spišská Nová ves a Hotelová akadémia Otta Brücknera Kežmarok.
Naši študenti sa prezentovali dvomi gulášmi, ktoré pripravovali dve súťažné družstvá zložené zo študentov druhého až štvrtého ročníka žiakov študijného odboru hotelová akadémia. Prvé družstvo pod vedením Bc. Kazimíra Štefaňáka v zložení Kristián Benko, Jakub Mak, pripravovalo Vega guláš, druhé družstvo pod vedením Bc. Jozefa Kopkáša v zložení Branislav Baláž, Dominik Bašista, pripravovalo Mäsiarov guláš.
Hoteláci z Kežmarku pripravovali netypické guláše a napokon získali bronzové medaily.
***
Kežmarok 30. septembra 2011
Bc. Jozef Kopkáš
Hotelová akadémia Otta Brücknera