Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapa stránkyTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook

Dôležitý oznam!

Práve sa nachádzate na starom webovom sídle Prešovského samosprávneho kraja po-kraj.sk, ktorý slúži na archívne účely.

Všetky aktuálne informácie nájdete na novej adrese: www.psk.sk
 

 

 
Späť

Prezident A. Kiska sa stretol s predsedom PSK M. Majerským

Rozlúčková cesta slovenského prezidenta pokračovala v Prešove

Samospráva

Prezident Andrej Kiska  pokračuje vo svojej rozlúčkovej ceste po regiónoch Slovenska. Vo štvrtok 9. mája navštívil Prešovský samosprávny kraj a stretol sa s predsedom PSK Milanom Majerským.

„V rámci mojej rozlúčky so Slovenskom som zavítal do Prešova. Tým, že som z Prešovského kraja, je mi to o to bližšie a problematika kraja je mi veľmi blízka. Mohli sme s pánom predsedom hovoriť detailnejšie o tom, čo skutočne Prešovský samosprávny kraj trápi," povedal po stretnutí s prešovským županom prezident Andrej Kiska.

Na pracovnom rokovaní, ktorého sa zúčastnili aj podpredsedovia PSK a zástupca mesta Prešov, rezonovali viaceré témy. Kľúčovou bola vysoká miera nezamestnanosti, regionálne rozdiely a problém vyľudňovania sa obcí v kraji.  Riešením by podľa prezidenta bol rozvoj cestnej infraštruktúry a vstup Ukrajiny do Európskej únie. 

„Tak ako východné Rakúsko, ktoré bolo v minulosti relatívne zaostalé, sa vstupom Slovenska a Česka do EÚ stalo veľmi vyspelým regiónom s množstvom turistov, priemyslu, ktorý sa tam presúval. To isté by sme mohli dosiahnuť, ak by sa naplnilo želanie občanov Ukrajiny a dostali sa do Európskej únie," uviedol A. Kiska.

Na stretnutí sa hovorilo sa aj o doprave a najmä chýbajúcich diaľniciach, nezamestnanosti, zdravotníctve, ale aj možných riešeniach rómskej otázky.

„Ak by sme mali kvalitnú cestnú infraštruktúru, konkrétne rýchlostnú cestu R4, tak by sme nemuseli mať všade nemocnice, lebo doprava pacienta do kvalitnej, dobrej, veľkej nemocnice by bola omnoho jednoduchšia a rýchlejšia. Čo sa týka zamestnanosti Rómov, je to úzko spojené s infraštruktúrou. Ak tu budeme mať dostatok kvalitných investorov alebo firiem, ktoré si budú môcť dovoliť zamestnať aj Rómov, môžem povedať, že v krátkej dobe by bola rómska otázka vyriešená. Potrebujeme im dať prácu, ktorá bude primeraná ich schopnostiam. Práca je najlepším liekom na riešenie rómskej otázky, " povedal M. Majerský.

Po stretnutí s predsedom PSK  sa prezident stretol aj s osobnosťami Prešovského kraja. V najbližších týždňoch by mal navštíviť ďalšie krajské mestá. 15. júna strieda Andreja Kisku v prezidentskom paláci Zuzana Čaputová. 

 

***

Fotogaléria

Kontakty

Prešovský samosprávny kraj
Oddelenie komunikácie a propagácie
Námestie mieru 2 
080 01 Prešov

E-mail: hovorca@psk.sk

Mgr. Daša Jeleňová

Kancelária predsedu PSK, oddelenie komunikácie
tlačový hovorca PSK, vedúca oddelenia
dasa.jelenova@psk.sk
tel: 051/7081 135, +421 904 832 004
miestnosť: 150 I. poschodie

    

Rýchle odkazy

Užitočné odkazy

 

Newsletter Prešovského samosprávneho kraja prihláste sa na odber

 

Publikované: 10.05.2019 / Aktualizované: 14.05.2019 HoreTlačiť