Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapa stránkyTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook

 

 
Späť

Do práce na bicykli

Do práce bicykloval aj prešovský župan

Úrad Prešovského samosprávneho kraja má svoje zastúpenie v celonárodnej kampani Do práce na bicykli. Cestu z Levoče do Prešova meral dnes na bicykli aj prešovský župan Milan Majerský so svojím tímom. 

„Chceli som týmto spôsobom podporiť tento spôsob prepravy. Vieme , že samotný Prešov je v rámci nedobudovanej infraštruktúry preplnený a takto chceme dať najavo, že aj toto je spôsob na odľahčenie dopravy. Najdôležitejší je však pocit, že robíme niečo pre svoje zdravie, pohyb a zdravý životný štýl. Sám sa snažím praktizovať bicyklovanie tak často, ako sa len dá,“ povedal po absolvovaní viac ako 60 kilometrovej trasy predseda PSK Milan Majerský, ktorý priznal, že najviac mu dal zabrať úsek Branisko.

Cestu z Levoče do Prešova na bicykli napokon zdolal za jednu hodinu a 50 minút. V slušnom tempe mu sekundovali aj zvyšní členovia tímu – riaditeľ Úradu PSK Jozef Cvoliga, zástupca riaditeľa Fabián Novotný, cyklistický tréner Stanislav Ševčík a pridal sa dokonca paralympionik Jaroslav Švestka.

Do práce na bicykli (DPNB) je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

***

Fotogaléria

Kontakty

Prešovský samosprávny kraj
Oddelenie komunikácie a propagácie
Námestie mieru 2 
080 01 Prešov

E-mail: hovorca@psk.sk

Mgr. Daša Jeleňová

Kancelária predsedu PSK, oddelenie komunikácie
tlačový hovorca PSK, vedúca oddelenia
dasa.jelenova@psk.sk
tel: 051/7081 135, +421 904 832 004
miestnosť: 150 I. poschodie

    

Rýchle odkazy

Užitočné odkazy

 

Newsletter Prešovského samosprávneho kraja prihláste sa na odber

 

Publikované: 25.05.2018 / Aktualizované: 25.05.2018 HoreTlačiť