Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapa stránkyTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook

Dôležitý oznam!

Práve sa nachádzate na starom webovom sídle Prešovského samosprávneho kraja po-kraj.sk, ktorý slúži na archívne účely.

Všetky aktuálne informácie nájdete na novej adrese: www.psk.sk
 

 

 
Späť

Hľadajú sa najkrajšie zábery Prešovského kraja

Choď a foť - Fotografická súťaž o najkrajšie zábery Prešovského kraja 2018

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska

 

PREŠOV (14. 5. 2018) – Široká verejnosť sa môže aj v tomto roku zapojiť do fotografickej súťaže v Prešovskom kraji s názvom Choď a foť. Úlohou fotografov je zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja. V poradí už šiesty ročník opätovne pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Obľúbená súťaž každý rok vrcholí vernisážou a putovnou výstavou finálových fotografií.

Organizátorom súťaže Choď a foť je KOCR Severovýchod Slovenska, ktorá zastrešuje rozvoj cestovného ruchu v Prešovskom kraji. Cieľom fotosúťaže je propagovať zaujímavosti Prešovského kraja prostredníctvom fotografií a putovnej výstavy. Hlavným porotcom je známy fotograf Jano Štovka (MQEP).

Súťaž má za sebou už päť ročníkov a záujem o ňu každoročne narastá. V predošlom ročníku bolo prihlásených 395 fotografií v štyroch kategóriách. Finalisti a víťazi sa mohli tešiť aj zo spoločnej putovnej výstavy, ktorá v decembri 2017 odštartovala v Divadle Jonáša Záborského v Prešove. Aktuálne sa od mája nachádza v Dome zdravia v areáli Kúpeľov Červený Kláštor Smerdžonka. Rovnako aj v roku 2018 sa finálové fotografie stanú súčasťou putovnej výstavy. Predošlé výstavy prezentovali Prešovský kraj aj v Bruseli a na Slovenských dňoch v českom Kroměříži.

„Každá fotografia ponúka iný, originálny pohľad na náš kraj. A každá je zároveň pozvánkou na návštevu jednotlivých miest. Súťaž je určená amatérskym i profesionálnym fotografom, na všetky ich diela sa budeme veľmi tešiť,“ pozýva do súťaže Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Súťažné kategórie

V šiestom ročníku je pripravených päť súťažných kategórií: Príroda; Kultúra, tradície a pamiatky; Šport; Black&white a Historické fotografie 20. storočia.

Piata „historická“ kategória je novinkou súťaže. „Rok 2018 je rokom rôznych výročí a historických ohliadnutí, tak sme si povedali, že dáme priestor aj zaujímavým spomienkam a historickým záberom z nášho kraja,“ predstavil kategóriu Martin Janoško.

Súťažné fotografie je možné zasielať organizátorom mailom alebo poštou do 15. októbra 2018. Každý súťažiaci môže do súťaže zaslať maximálne päť fotografií. O víťazoch rozhodne odborná porota s predsedom Jánom Štovkom, svojho favorita si vyberú aj fanúšikovia Severovýchodu Slovenska na Facebooku. Na víťazov okrem putovnej výstavy čakajú aj vecné ceny. Všetky informácie nájde verejnosť na stránke www.severovychod.sk.

***

Mgr. Barbora Čechová
KOCR Severovýchod Slovenska

Kontakt

Mgr. Barbora Čechová
marketing/PR KOCR Severovýchod Slovenska 
0907 401 832, 051/775 45 05 
media@severovychod.sk

www.severovychod.sk, www.legendarium.info 

Fotogaléria

Kontakty

Prešovský samosprávny kraj
Oddelenie komunikácie a propagácie
Námestie mieru 2 
080 01 Prešov

E-mail: hovorca@psk.sk

Mgr. Daša Jeleňová

Kancelária predsedu PSK, oddelenie komunikácie
tlačový hovorca PSK, vedúca oddelenia
dasa.jelenova@psk.sk
tel: 051/7081 135, +421 904 832 004
miestnosť: 150 I. poschodie

    

Rýchle odkazy

Užitočné odkazy

 

Newsletter Prešovského samosprávneho kraja prihláste sa na odber

 

Publikované: 15.05.2018 / Aktualizované: 15.05.2018 HoreTlačiť