Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Veľkonočná baba

SUROVINY:

1000 g údeného bravčového mäsa, 250 g domácej klobásy, 100 g slaniny, 10 rohlíkov, 3 vajcia, soľ, čierne mleté korenie

   

POSTUP:

Údené bravčové mäso, klobásu a slaninu uvaríme domäkka. Na pokrájané rohlíky vylejeme asi 2 dl vývaru. Na takto nasiaknuté kúsky rohlíkov vysypeme na kúsky pokrájané varené údené mäso a varenú klobásu. Pridáme žĺtky, korenie, osolíme a nakoniec primiešame opraženú uvarenú slaninku.Všetko dobre premiešame. Zmes vložíme do vymasteného pekáča, povrch potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť.

Baba sa podáva teplá ale aj studená.

 

(SOŠ Stará Ľubovňa)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 7
Hodnotenie
Publikované: 09.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť