Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Mriežkovaný koláč z hneceného cesta

SUROVINY:

500 g polohrubá múka, 230 g práškový cukor, 1 ks prášok do pečiva, 200 ml mlieka, 2 celé vajcia, 250 g maslo (smetol), 50 ml rum, škorica, slivkový lekvár, kryštálový cukor, škorica alebo škoricový cukor

  

POSTUP:

Múku preosejeme na dosku, pridáme preosiaty práškový cukor s práškom do pečiva a pridáme ešte vajcia, trošku škorice, rum, smetol a postupne prilievame mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme na pol hodinku na chladnom mieste.

Potom ho  rozdelíme na dve časti - jednu vačšiu a jednu menšiu.

Z väčšej časti vyvalkáme plát, uložíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech. Na plát rozmastíme slivkový lekvár, ktorý bohato posypeme kryštáľovým cukrom a z druhej časti cesta tvoríme - ušúľame približne rovnaké pásiky, ktoré striedavo ukladáme šikmo cez plech a vytvárame rovnaké mriežky.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatista a podávame.

 

(SOŠ Bijacovce)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 7
Hodnotenie
Publikované: 11.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť