500 g polohrubá múka, 230 g práškový cukor, 1 ks prášok do pečiva, 200 ml mlieka, 2 celé vajcia, 250 g maslo (smetol), 50 ml rum, škorica, slivkový lekvár, kryštálový cukor, škorica alebo škoricový cukor
Múku preosejeme na dosku, pridáme preosiaty práškový cukor s práškom do pečiva a pridáme ešte vajcia, trošku škorice, rum, smetol a postupne prilievame mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme na pol hodinku na chladnom mieste.
Potom ho rozdelíme na dve časti - jednu vačšiu a jednu menšiu.
Z väčšej časti vyvalkáme plát, uložíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech. Na plát rozmastíme slivkový lekvár, ktorý bohato posypeme kryštáľovým cukrom a z druhej časti cesta tvoríme - ušúľame približne rovnaké pásiky, ktoré striedavo ukladáme šikmo cez plech a vytvárame rovnaké mriežky.
Pečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatista a podávame.
(SOŠ Bijacovce)