Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Hubová mačanka

SUROVINY:

(10 porcií)

35 g sušené huby, 2 l  mlieko, 300 ml smotana sladká, 50 g olej,  50 g  cibuľa, 50 g cesnak, voda + rôsol (šťava z kyslej kapusty), 100 g múka hladká, polievk. korenie - magi, soľ,

  

POSTUP:

Sušené huby namočíme do vody na 2 hod. Na oleji speníme očistenú, umytú a na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme scedené huby a dusíme do mäkka. Potom pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie a rôsol.

Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku a zahustíme mačanku, ktorú zjemníme smotanou.

 

TIP:  Podávame samostatne s chlebom alebo var. zemiakmi. 

 

(DSS Kalinov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 86
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť