Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Fazuľový paprikáš

SUROVINY:

1, 5 kg zelenej fazuľky, 2 zelené papriky, 2 - 3 zrelé rajčiaky, 1 cibuľa, 2 kávové lyžičky mletej čevenej papriky, masť, soľ, majorán, 1,4 l šľahačky alebo lahôdkovej smotany  

 

POSTUP:

Očistenú a nakrájanú zelenú fazuľku dáme na pekáč, do ktorého sme dali masť a spolu s cibuľkou speníme. Do toho pridáme na drobné kúsky narezanú zelenú papriku a všetko to trochu opečenieme. Potom pridáme ošúpané a rozštvrtené rajčiaky, 1,2 litra vody, koreniny, soľ, všetko dobre rozmiešame a v tlakovom hrnci dusíme 15 - 20 minút.

Keď sú už uvedené suroviny mäkké, pridáme do nich smotanu alebo šľahačku a podľa potreby ochutíme.

Podávame so zemiakmi alebo chlebom.

TIP:  Fazuľkový paprikáš môže slúžiť aj ako príloha k pečenému mäsu, k minútkam, opekanej klobáse a podobne. Môžeme ho spestriť aj párkami nakrájanými na kolieska alebo bravčovým či teľací mäsom, narezaným na kocky alebo rezance.

V  zimnom období môžeme rajčiaky a papriky nahradiť konzervovaným lečom alebo nakladanou zelenou fazuľkou.

 

(J. Hrubovčák, Humenné)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 8
Hodnotenie
Publikované: 15.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť