Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Sedliacké zemiaky

SUROVINY:

1 kg zemiakov, 50 g údenej slaniny, 150 g údeného mäsa, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml. kyslej smotany, 2 vajcia

  

POSTUP:

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Údenú slaninu nakrájame na kocky a spolu s pokrájanou cibuľou opečieme. Pridáme na malé kúsky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a dobre so zemiakmi premiešame, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajcia . Túto zmes dáme na pekáč do vyhriatej rúry a pečieme.

 

(SOŠ Stará Ĺubovňa)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 3/5
Hlasovalo: 6
Hodnotenie
Publikované: 09.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť