Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Kysky (zemiaková klobása)

SUROVINY:

1,5 - 2 kg zemiakov,  30 dkg nadrobno pokrájanej klobásy, 10 dkg údenej slaniny alebo 20 dkg bravčových škvarkov, 1 menšiu cibuľu, soľ, čierne korenie, majorán, 3 strúčiky cesnaku, bravčové črevá

  

POSTUP:

Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, majorán, čierne korenie, rozdrvený cesnak, posekanú cibuľu, na drobno pokrájanú klobásu, porezanú slaninu (môže byť aj opražená), škvarky a všetko dobre pomiešame. Takto pripravenú masu plníme do čriev a dáme variť do horúcej vody.

 

Pozor! varíme na miernom ohni, aby črevá nepopraskali. Opatrne vyberieme z vody a dáme ochladiť.

Potom dáme na pekáč a na bravčovej masti alebo oleji opečieme do ružova.

 

(klienti DDaDSS Spišská Stará Ves)

 

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 3
Hodnotenie
Publikované: 09.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť