1,5 - 2 kg zemiakov, 30 dkg nadrobno pokrájanej klobásy, 10 dkg údenej slaniny alebo 20 dkg bravčových škvarkov, 1 menšiu cibuľu, soľ, čierne korenie, majorán, 3 strúčiky cesnaku, bravčové črevá
Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, majorán, čierne korenie, rozdrvený cesnak, posekanú cibuľu, na drobno pokrájanú klobásu, porezanú slaninu (môže byť aj opražená), škvarky a všetko dobre pomiešame. Takto pripravenú masu plníme do čriev a dáme variť do horúcej vody.
Pozor! varíme na miernom ohni, aby črevá nepopraskali. Opatrne vyberieme z vody a dáme ochladiť.
Potom dáme na pekáč a na bravčovej masti alebo oleji opečieme do ružova.
(klienti DDaDSS Spišská Stará Ves)