Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Začurka (Zatirka)

SUROVINY:

(na 10 porcií)

1 kg zemiakov, 600 g hladká múka, 1 vajce, 1 l vody z kyslej kapusty, hrsť kyslej kapusty, 0,1 l oleja, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, vegeta

  

POSTUP:

Zemiaky pokrájané na kocky a kyslú kapustu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si cesto (začurku), spracovanej z 500 g hladkej múky, 1 vajcia, vody a soli. Cesto ručne trháme a hádžeme do variacich sa zemiakov a kapusty.

Na oleji speníme cibuľku, pridáme 100 g hladkej múky a urobíme tmavšiu zápražku, ktorú zalejeme 1 l vody z kyslej kapusty a ochutíme soľou, korením a vegetou.

Zmiešame spolu s uvarenými zemiakmi a kapustou, necháme povariť a celé dochutíme.

 

(DD a DSS Stará Ľubovňa)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 5
Hodnotenie
Publikované: 08.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť