(na 10 porcií)
1 kg zemiakov, 600 g hladká múka, 1 vajce, 1 l vody z kyslej kapusty, hrsť kyslej kapusty, 0,1 l oleja, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, vegeta
Zemiaky pokrájané na kocky a kyslú kapustu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si cesto (začurku), spracovanej z 500 g hladkej múky, 1 vajcia, vody a soli. Cesto ručne trháme a hádžeme do variacich sa zemiakov a kapusty.
Na oleji speníme cibuľku, pridáme 100 g hladkej múky a urobíme tmavšiu zápražku, ktorú zalejeme 1 l vody z kyslej kapusty a ochutíme soľou, korením a vegetou.
Zmiešame spolu s uvarenými zemiakmi a kapustou, necháme povariť a celé dochutíme.
(DD a DSS Stará Ľubovňa)