Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Veľkonočná hrudka

SUROVINY:

1 l mlieka, 10 vajec, soľ, pažítka

  

POSTUP:

V mlieku rozhabarkujeme celé vajcia. Pridáme soľ, pažítku a uvedieme do varu za stáleho miešania. Keď sa vajcia v mlieku vyzrážajú, odstavíme a precedíme cez redšie plátno.Tesne nad hrudkou plátno zviažeme a pomaly necháme odkvapkať.

Hotovú, vychladnutú veľkonočnú hrudku vyberieme a podávame s chrenom.

 

(SOŠ Stratá Ľubovňa)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 50
Hodnotenie
Publikované: 09.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť