Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Mäsový syrek

SUROVINY:

500 g mletého bravčového mäsa, 300 g údeného vareného kolienka nakrájaného na kocky, 8 vajec, 5 rožkov, soľ, čierne korenie, vegeta, pažítka, olej, strúhanka na vysypanie formy

 

POSTUP:

Bravčové a údené mäso zmiešame, pridáme korenie, žĺtky a vo vode rozmočené posekané rožky. Dobre premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne zapracujeme do mäsovej hmoty. Formu na srnčí chrbát (nie silikónovú) vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Mäsovú zmes vylejeme do formy a pečieme pri teplote 200 stupňov kým vrch nezhnedne, potom stiahneme na 150 stupňov a dopekáme.

(http://receptar.wanda.atlas.sk/)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 24
Hodnotenie
Publikované: 24.04.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť