Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Valalská dobrota

SUROVINY:

500 g čerstvých húb, 5 väčšich zemiakov, 3 cibule, 3 strúčiky cesnaku, olej, 100 g domácej údenej slaniny, hladká múka, sladká smotana, červená mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ, mletá rasca, pažítka alebo petržlenová vňať  

POSTUP:

Nachystané huby zbavené nečistôt porežeme nožom na väčšie kusy, opláchneme vo vode a potom ich scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na oleji do zlatista vo väčšom kastróle. Pridáme huby, soľ, rascu, mletú červenú papriku a kliešťami rozmliaždený cesnak. Po miernom podliatí vodou huby dusíme najmenej 15 minút.

Potom pridáme na kocky narezané zemiaky, vodu a pokračujeme v dusení dokiaľ nám tieto suroviny nezmäknú. Po ich dovarení si v inej nádobe rozhabarkujeme múku so sladkou smotanou a zahustíme ňou Valalskú dobrotu. Po krátkom dovarení pridáme do húb ešte vypraženú domácu slaninu aj s masťou, soľ, korenie, narezanú vňať z pažitky alebo zeleného petržlenu.

 

TIP:  K Valalskej dobrote podávame čierny chlieb.

 

(J. Hrubovčák, Humenné)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 5/5
Hlasovalo: 8
Hodnotenie
Publikované: 15.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť