Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Šúľance s makom/orechami

SUROVINY:

(porcie pre 5 osôb)

1,5 kg zemiaky, 1 vajce, 400 g múka polohrubá, soľ, 100 g maslo, 100g práškový cukor, mletý mak (alebo strúhanka alebo mleté vlašské orechy)

  

POSTUP:

Vychladnuté uvarené zemiaky v šupke očistíme, pretlačíme alebo postrúhame pridáme múku, vajce trocha soli a vypracujeme cesto. Z cesta odkrajujeme asi 3 cm dlhé pásiky, ktoré vyšúľame na pomúčenej doske.

Šuľance varíme vo vriacej vode kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme, pridáme rozpustené maslo, práškový cukor a mak (alebo orechy alebo strúhanku).

  

(DDaDSS Tovarné)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 5/5
Hlasovalo: 39
Hodnotenie
Publikované: 08.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť