Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Zemiakové gule (polniny)

SUROVINY:

zemiaky, 2 ks cesnak, trochu soľ, 2 vajcia, oškvarky alebo slaninku, polohrubá výberová múka, hladká múka špeciál

  

POSTUP:

zemiakové gule si pripravíme zo zemiakov nastrúhamých ako na zemiakové placky. Pridáme cesnak (2 ks - pretlačený cez pučak), soľ, vajcia, na dochutenie oškvarky alebo opraženú slaninku a všetko to zmiešame s polohrubou výberovou mukou aj špeciálnou hladkou tak, aby cesto bolo dosť husté (asi tak ako na halušky), aby sa nerozvarilo. Potom to dobre zamiešame a lyžicou kladieme do vriacej vody a varíme asi pol hodiny.

 

(recept z okolia Sabinova)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 3
Hodnotenie
Publikované: 29.05.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť