Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Zemiaková polnina

SUROVINY:

 

 500 g očistených  zemiakov,250 g hladkej múky špeciál, 1 strúčik cesnaku, 1/2 lyžičky sódy bicarbóny,  1 lyžička soli,  1 vajce,  štipka mletého korenia 

 

POSTUP:

Očistené zemiaky  umyjeme, postrúhame na strúhadle (ako na zemiakové placky), pridáme hladkú múku, cesnak,  soľ, vajce, mleté korenie, všetko spolu rozmiešame. Pridáme  2 lyžice hladkej múky so sódou bicarbónou a premiešame.

Na plytký tanier si dáme  múku do nej vkladáme po dva lyžice cesta a rukami formujeme oválne knedle (15 cm). Varíme vo vriacej osolenej vode 15 minút. 

Podávame ako prílohu k varenému  a údenému mäsu.

Knedle je možné variť  priamo v krúpovej polievke v menšom množstve aj veľkosti (5 cm). Do cesta môžeme pridať aj  pažítku, pečenú na kocky nakrájanú slaninku, oškvarky, alebo trochu oleja. Kto nemá rád cesnak, môže vmiešať do cesta sušené slivky.

 

(DSS v Brezovičke)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 12
Hodnotenie
Publikované: 08.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť