Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Varianka

SUROVINY:

voda z kyslej kapusty, bobkový list, cesnak, soľ, 2 kocky bujónu, zemiaky, bôb (alebo fazuľu), huby (podpňovky), 2-3 lyžice hladkej múky

  

POSTUP:

Vodu zmiešame so šťavou z kapusty podľa chuti, pridáme bobkový list a roztlačený cesnak, posolíme, 2 kocky bujónu a dáme zovrieť.

Zvlášť si uvaríme zemiaky v šupke, bôb (keď nemáme tak veľkú fazuľu) a huby (podpňovky).  Zemiaky ošúpeme pokrájame na kocky a dáme do polievky spolu s uvareným  bôbom a povarenými podpňovkami.

Varianku mierne zahustíme tak, že v troche vody rozhabarkujeme 2-3 lyžice hladkej múky. Ešte dochutíme.

 

 

(SOŠ arm. gen. L. Svobodu, Svidník)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 3/5
Hlasovalo: 5
Hodnotenie
Publikované: 12.05.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť