Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Šlepi guľaš

SUROVINY:

(10 porcií)

100 ml olej, 250 g údená slanina, 50 g cibuľa, 100 g mrkva, 50 g petržlen, 100 g kaleráb, 10 g červená mletá paprika, soľ, voda (cca 3 l na 10 osôb), 1000 g zemiaky, petržlenová vňať, pažítka

Liaté cesto: 100 ml voda, soľ, 1 vajce celé, 150 g hrubá múka

  

POSTUP:

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, slaninu pokrájanú na kocky, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu, na kocky pokrájané zemiaky, mierne popražíme, zalejeme vodou zarovno s množstvo zeleniny, pridáme červenú papriku, osolíme a varíme do zmäknutia.

Potom dolejeme vodu, privedieme do varu a sádzame haluštičky z liateho cesta.

Liate cesto: do vody pridáme soľ, vajce, vidličkou jemne prešľaháme na tanieri, pridávame múku a vidličkou oddeľujeme cesto do vriacej polievky.

Necháme prejsť varom, dochutíme petržlenovou vňaťou a podávame.

 

(SOŠ Bijacovce)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 5/5
Hlasovalo: 4
Hodnotenie
Publikované: 11.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť