Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Fazuľová polievka s párkami

SUROVINY:

2 l vývaru z kostí, 250 g suchej fazule, červenú papriku, soľ, čierne korenie, rasca, zopár strúčikov cesnaku, 1 polievkovú lyžicu bravčovej masti, 300 g spišských alebo iných párkov, 1 polievkovú lyžicu hladkej múky

 

POSTUP:

Večer fazuľu preberieme a necháme ju cez noc vo vode. Na druhý deň ju dáme variť do vývaru z kostí, do ktorého pridáme soľ a 1 kávovú lyžičku rasce.

Pred dovarením fazule si z pripravených párkov nožíkom narežeme súmerne kolieska, ktoré pridáme do vývaru.

Potom si nachystáme zápražku z bravčovej masti a hladkej múky. Zápražka musí byť  tmavšia a hustejšia. Akonáhle je hotová, dáme ju trocha ochladiť a potom obohatíme o rozdrvený cesnak, červenú papriku a čierne korenie. Zápražku zalejeme časťou vývaru z kostí, ktorý sme si nabrali vareškou z hrnca.

Potom fazuľovú polievku s párkami a prevarenou zápražkou zalejeme a vlejeme do polievky.

  

TIP:  Podávame ju ako desiatovú polievku s chlebom.

 

(J. Hrubovčák, Humenné)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 3/5
Hlasovalo: 5
Hodnotenie
Publikované: 15.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť