Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Zemiakové pirohy plnené

SUROVINY:

(porcie pre 5 osôb)

1200 g zemiaky, 400 g múka polohrubá, 1 vajce, soľ,  250 g kyslá kapusta, 170 g olej, 100 g kyslá smotana

  

POSTUP:

Zemiaky uvaríme v šupke. Očistíme a pomelieme na mlynčeku, pridáme múku, vajíčko a štipku soli. Vypracujeme cesto, rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm pokrájame na kocky a plníme dusenou ochutenou kyslou kapustou.

Okraje spojíme a vyprážame v horúcom tuku z obidvoch strán.

Podávame s kyslou smotanou (môžeme robiť aj na sladko – orechy, lekvár, mak).

 

(DDaDSS Tovarné)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 29
Hodnotenie
Publikované: 08.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť