(10 porcie - 1 porcia: 260 g)
Cesto: 250 ml olej (masť), 80 g cibuľa, 125 g múka hladká, 125 g strúhanka, 20 g soľ, 2 - 3 ks vajcia, 2800 g zemiaky, 15 g cesnak, 1 g majorán, 1 l mlieko
Plnka: 1600 g zemiaky, 350 g bryndza, 15 g pažítka, 15 g kôpor, 15 g čierne korenie mleté
Umyté surové zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme vajcia, rozotrený cesnak, soľ, majorán, na slanine opraženú cibuľu a hladkú múku. Dobre vymiešame.
Cesto dáme naberačkou do rozpáleného tuku, rozotrieme na tvar kolieska, naplníme plnkou, prikryjeme cestom ďalšej naberačky a z oboch strán vyprážame do ružova.
Plnka: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme bryndzu, čierne mleté korenie, pažítku a dobre premiešame.
(DSS Ľubica)