Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Zamagurské pirohy

SUROVINY:

(10 porcie - 1 porcia: 260 g)

Cesto: 250 ml olej (masť), 80 g cibuľa, 125 g múka hladká, 125 g strúhanka, 20 g soľ, 2 - 3 ks vajcia, 2800 g zemiaky, 15 g cesnak, 1 g majorán, 1 l mlieko

Plnka: 1600 g zemiaky, 350 g bryndza, 15 g pažítka, 15 g kôpor, 15 g čierne korenie mleté

 

POSTUP:

Umyté surové zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme vajcia, rozotrený cesnak, soľ, majorán, na slanine opraženú cibuľu a hladkú múku. Dobre vymiešame.

Cesto dáme naberačkou do rozpáleného tuku, rozotrieme na tvar kolieska, naplníme plnkou, prikryjeme cestom ďalšej naberačky a z oboch strán vyprážame do ružova.

Plnka: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme bryndzu, čierne mleté korenie, pažítku a dobre premiešame.

 

(DSS Ľubica)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 11
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť