Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Zemiakové pagáče

SUROVINY:

400 g hrubej múky, 4 stredne veľké zemiaky, 2 dl mlieka, 20 g kvasníc, KL soli, štipka cukru, 1 dl oleja, nastrúhaný tvrdý syr, dva vaječné žĺtky.

  

POSTUP:

Kvasnice dáme rozpustiť - rozmiešame v teplom mlieku s cukrom a miešame do spenenia.

Z nastrúhaných zemiakov zmiešaných s múkou, mliekom a kváskom vymiesime cesto. V teple ho necháme aspoň 30 minút nakysnúť.

Cesto po nakysnutí rozvaľkáme a pohárikom z neho vykrojíme pagáče.  Pred vložením do rúry pagáče potrieme žĺtkom, posypeme strúhaným syrom a necháme piecť štvrťhodinu.

 

(DSS Prešov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 4
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť