Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Škvarkové pagáčiky

SUROVINY:

(10 porcií)

800 g oškvarky bravč., 1460 g múka hladká, 40 g  droždie, 340 g mlieko,  vajcia, 8 g soľ, 480 g voda, 4 g čierne ml. korenie

  

POSTUP:

Do múky pridáme soľ, žĺtky, vykysnutý kvások, teplé mlieko a vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť, rozvaľkáme, potrieme tretinou zomletých oškvarok, preložíme ako lístkové cesto a necháme 10 minút stáť.

Postup opakujeme trikrát. Potom cesto znova rozvaľkáme asi na hrúbku 3 cm, nožom poryhujeme, povykrajujeme malé kolieska, ktoré poukladáme na plech, potrieme osoleným vajíčkom, necháme nakysnúť a upečieme.

 

(DSS Spišské Podhradie)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 6
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť