Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Varová mačanka – biela

V niektorých dedinách sa huby na večeru nevarili, znamenali starosť. Preto namiesto hubovej mačanky sa varila ešte varová mačanka – biela a zemiaková mačanka.

SUROVINY:

kyslá kapusta,bobkový list, cesnak, kocky bujónu, olej, hladká múka, maslo, paprika

POSTUP:

Voda sa zmieša so šťavou z kyslej kapusty, dodá sa bobkový list, roztlačený cesnak a kocky bujónu. Na oleji popražíme hladkú múku a urobíme si zápražku, vlejeme za stáleho miešania, ale odstavíme, aby nevrelo, aby sa nám nerobili hrudky.

Dáme variť a stále miešame, keď je mačanka riedka postup zopakujeme. Mačanka nesmie vrieť, keď sa zahusťuje lebo sa hneď robia hrudky.

Mačanka má byť kyslá a na tanieri sa poleje s rozpaženým maslom s paprikou.


(SOŠ arm. gen. L. Svobodu, Svidník)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 5/5
Hlasovalo: 12
Hodnotenie
Publikované: 13.05.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť