Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Mäsová mačanka

SUROVINY:

600 g bravčového pliecka, 2 cibule, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku, šťavu z kyslej kapusty, sušené huby, cesnak a hladkú múku.

  

POSTUP:

Na masti speníme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, posolíme, okoreníme čiernym mletým korením, pridáme papriku. Premiešame a podlejeme vodu. Do šťavy z kyslej kapusty pridáme roztlačený cesnak a rozriedime ju vodou tak, aby nebola veľmi kyslá. Necháme ju dovariť a zvlášť vo vode uvaríme aj vopred namočené sušené huby. Keď sú huby mäkké, zalejeme ich, pokrájame nadrobno a pridáme k mäsu. Premiešame a zahustíme zátrepkou, ktorú urobíme z vody a hladkej múky. Necháme prevrieť, vlejeme pripravenú a rozriedenú šťavu z kyslej kapusty, premiešame a odstavíme. Mačanku na tanieri polejeme rozpraženým maslom.

 

(Prešovský KORZÁR)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 5/5
Hlasovalo: 28
Hodnotenie
Publikované: 28.04.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť