600 g bravčového pliecka, 2 cibule, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku, šťavu z kyslej kapusty, sušené huby, cesnak a hladkú múku.
Na masti speníme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, posolíme, okoreníme čiernym mletým korením, pridáme papriku. Premiešame a podlejeme vodu. Do šťavy z kyslej kapusty pridáme roztlačený cesnak a rozriedime ju vodou tak, aby nebola veľmi kyslá. Necháme ju dovariť a zvlášť vo vode uvaríme aj vopred namočené sušené huby. Keď sú huby mäkké, zalejeme ich, pokrájame nadrobno a pridáme k mäsu. Premiešame a zahustíme zátrepkou, ktorú urobíme z vody a hladkej múky. Necháme prevrieť, vlejeme pripravenú a rozriedenú šťavu z kyslej kapusty, premiešame a odstavíme. Mačanku na tanieri polejeme rozpraženým maslom.
(Prešovský KORZÁR)