Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Hubová polievka (Mačanka zo Zemplína)

SUROVINY:

100 g sušených húb, hlávku cesnaku, šťavu z nakladanej kyslej kapusty, maslo, hladká múka, korenie, soľ

  

POSTUP:

Pred varením dáme huby na niekoľko hodín do hrnca s vodou, aby nám zmäkli. Po precedení ich nožom porežeme na drobné kúsky, respektíve ich pomelieme na mlynku na mäso. Do pripraveného hrnca s hubami nalejeme 2,5 litra vody a pol litra kvalitnej šťavy z naloženej kyslej kapusty, na drobno narezaný cesnak. Všetko to varíme podľa potreby.

Po uvarení húb si v kastróliku pripravíme záhustku následovným spôsobom: Hladkú múku rozmiešame s rozpraženým maslom, trochu to všetko popražíme a následne zalejeme troškou studenej vody. Potom všetku zahustku vlejeme do hubovej polievky, ktorú ešte nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.

TIP:  Podávame ju s chlebom alebo bielym koláčom.

 

(J. Hrubovčák, Humenné)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 72
Hodnotenie
Publikované: 12.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť