Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Domáca hubová máčanka

SUROVINY:

(10  porcií - 1 porcia 0,33 l)

500 g bravč. plece, 100 g šampiňóny steril.,  100 g olej,  100 g cibuľa, 200 g múka hladká,  1 g paprika mletá, 1 g polievkové kor., 1,5 g cesnak, 1 g čierna ml.kor., 1 g bobkový list, 3 g soľ , 20 g maslo čerstvé, 100 g mlieko (smotana), 2300 g voda  

POSTUP:

Na kolieska nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, rozotretým cesnakom a bobkovým listom. Dusíme do mäkka podliate vodou.

Na konci varu pridáme steril. šampióny, urobíme zátrepku z mlieka (smotany) a múky a zahustíme.

Zjemníme maslom, dochutíme a podávame s chlebom

 

(DSS Spišské Podhradie)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 3/5
Hlasovalo: 24
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť