Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Šarišská ľušta

SUROVINY:

(na 10 porcií)

Kapusta kyslá 240g, fazuľa 220g, údená slanina 150g, múka hrubá 100g, múka hladká 160g, zemiaky 350g, rajčiakový pretlak 150g, cesnak 20g, olej 50g, soľ 30g, voda 2,50 l.

 

POSTUP:

Namočenú fazuľu a kyslú kapustu necháme spolu variť s rozšľahaným rajčiakovým pretlakom. Keď je fazuľa takmer uvarená, pridáme svetlú zápražku a prevaríme. Do vriacej polievky zavaríme zemiakové halušky, ktoré sme pripravili zo surových postrúhaných zemiakov a múky. Po uvarení halušiek pridáme spraženú, na kocky pokrájanú údenú slaninu. Polievku dochutíme soľou a cesnakom.

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 30
Hodnotenie
Publikované: 16.04.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť