Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Ľušta

SUROVINY:

1 200 g hlavková kapusta, 100 g olej,  150 g cibuľa,  150 g múka hladká, 500 g zemiaky, koreňová zelenina, soľ, bobkový list, čierne mlete korenie, rasca, majoranka, parika mleta, cesnak

   

POSTUP:

Očistená kapusta sa umyje, nastrúha na jemné rezance a vloží sa do vriacej jemne osolenej vody. Pridá sa rasca, cesnak, bobkový list na kocky nakrájaná zelenina a varí sa do polomäkka. Potom sa pridajú očistené, na kocky nakrájané zemiaky.

 

Z oleja, cibule, múky  a mletej papriky sa pripraví zápražka, ktorá sa vyleje do skoro uvarenej polievky. Dochutí sa ostatným korením.

 

(DSS ALIA, Bardejov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 18
Hodnotenie
Publikované: 09.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť