Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Zemiakové lokše

SUROVINY:

(porcie pre 5 osôb)

1200 g zemiaky, 350 g hladká múka, soľ (kávová lyžička), 100 g maslo 

  

POSTUP:

Deň vopred si uvaríme zemiaky (musia sa drviť, nesmú byť vodové). Uvarené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, dáme na dosku, posolíme a zamiesime s hladkou múkou. Vypracujeme cesto, ktoré spracujeme do valca s priemerom 6 cm. Valec dobre pomučíme hladkou múkou a narežeme asi na 1,5 cm kolieska, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenko a následne pečieme na rozpálenej platni.

Upečené ukladáme na seba na tanier a následne každú lokšu potrieme z jednej strany rozpusteným maslom.

 

TIP:  Lokše sa hodia ako príloha ku kyslým polievkam (fazuľová, šošovicová alebo zemiaková) alebo ich môžeme plniť rôznymi plnkami.

 

(DDaDSS Tovarné)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 5/5
Hlasovalo: 25
Hodnotenie
Publikované: 08.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť