Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Lokše

SUROVINY:

Zemiaky, maslo, mlieko, hladkú múku, soľ

  

POSTUP:

Z uvarených zemiakov urobíme zemiakovú kašu. Do vychladnutej kaše pridáme hladkú múku a soľ a vypracujeme hladké cesto.

Cestový šúľok nakrájame na kolieska, z ktorých vyvaľkáme lokše.

Lokše pečieme na platni alebo na panvici na sucho z oboch strán.

Upečené lokše potrieme husacou masťou alebo maslom.

 

(DSS Prešov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 13
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť