Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Lokše na kyslom mlieku – ošipky

SUROVINY:

(10 porcií)

1500 g  múka výberová, acidofilné mlieko (kefírové) , sóda bikarbóna, 30 g soľ, 250 g, maslo, múka hladká na posýpanie   

 

POSTUP:

Do preosiatej múky pridáme soľ, sódu bikarbónu, kyslé mlieko a vypracujeme stredne husté cesto.

Z cesta vytvarujeme bochníky, ktoré z obidvoch strán pečieme na rozpálenej platni. 

Hotové mastíme s roztopeným maslo.  

 

 

TIP:  Podávame so sladkým alebo kyslým mliekom.

 

(DSS Kalinov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 63
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť