Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Brozovníky (sodovníky)

SUROVINY:

1 800 g hladká múka, 1 000 g kyslé mlieko, sóda bicarbóna, 2 kávové lyžičky, 1 kávová lyžička soľ

 

POSTUP:

Suroviny spolu vymiesime, ak nie je cesto dostatočne vláčne dolejeme vodu. Rozdelíme ho na 20 bochníkov.

Každý bochník rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pečieme na suchej panvici.

Upečené brozovníky pomastíme roztopeným maslom. Osolíme alebo pocukrujeme podľa chuti.  Upečené brozovníky môžeme aj polámať na menšie kúsky, zaliať vychladeným prevareným mliekom a posýpať mletým makom a práškovým cukrom (ako bobaľky).

 

(DSS ALIA, Bardejov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 36
Hodnotenie
Publikované: 09.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť