Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Kuľaša

SUROVINY:

1 kg. zemiakov, 2 lyžice jačmenných krúp, 1 cibuľa, 100g. hrubá múka, 0,5 l. olej, soľ

  

POSTUP:

Olúpané zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode, uverené zemiaky necedíme, roztlačíme ich na kašu, do ktorej pridáme prepláchnuté krúpy a varíme kým zemiaky nezmäknú. Pred koncom varu prisypeme hrubú múku a necháme je prevrieť tak, aby vznikla hustá kaša.

Cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na tuku do chrumkavá.

TIP:  Podávame s kyslým alebo sladkým mliekom.

 

(SOŠ Stará Ľubovňa)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 7
Hodnotenie
Publikované: 09.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť