Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Karpele (kvaka)

SUROVINY:

karpele (kvaka), zemiaky, slaninka, cibuľka

  

POSTUP:

Karpele ošúpeme, porežeme na kocky, osolíme a dáme ich variť. Keď sú čiastočne uvarené, pridáme očistené zemiaky. Necháme to spolu rozvariť. Potom to scedíme a poriadne podusíme na kašu. Pokrájanú slaninu upražíme a do nej dáme cibuľku, ktorú opražíme do zlatova. Vylejeme na kašu a premiešame. Zapíjame mliekom.

 

(A. Gordiaková s manželom, Poprad)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 13
Hodnotenie
Publikované: 28.04.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť