Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Kapušníky zo zemiakového cesta

SUROVINY:

1 900 g zemiaky, 500 g hladka múka, 2 vajcia,  ½ kávovej lyžičky soli, 400 g kyslá kapusta 

POSTUP:

Uvarené, scedené zemiaky osolíme a prelisujeme alebo rozmixujeme aby neboli hrudky. Necháme ich trocha vychladnúť. Pridáme múku, vajcia a vypracujeme hladké cesto.

Kyslú kapustu dobre vytlačíme od vody a posekáme ju na drobné časti.

Z cesta urobíme 15 - 20 bochníčky. Bochníček trošku rozvaľkáme, do prostriedku položíme trocha kapusty a naspäť spojíme do bochníčka. Potom ho rozvaľkáme asi na hrúbku 0,5 cm (čím tenšie, tým chutnejšie) a pečieme na miernom ohni na suchej panvici.

Hotové kapušníky pomastíme rozškvarenou na kocky nakrájanou slaninkou 


(DSS ALIA, Bardejov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 9
Hodnotenie
Publikované: 09.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť