Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Holupki

SUROVINY:

kapusta, kilo riži, pol kila mľetoho śvinskoho mesa, 2-3 cibuľe, cesok, červena mľeta papriga, suľ, poper, paradičkovi pretlak

 

POSTUP:

Calu hlavku kapusti bez hlubu dame do vracej vodi a zašorom vibirame ľisce, kotre śe odlupuje od hlavki. Z ľistkov virežeme hlubi, možeme ich aj porezac na polovku, kedz su veľke.

Zrobime sebe povňinu, kotru budzeme zakrucac do ľistkov. Popražime cibuľu, mľete meso, posoľime, popoprime. Šicko to spolu s rižou, paprigou a pretlakom zmišame u miske.

Na ľistki dame z lošku povninu a zakrucame do ľivika a okraje zaciśňeme dnuka, žebi śe holupki nerozpadovaľi. Na spodok harčka dame paru prazdňich ľistov, na to nakladzeme napovňeni holupki, možeme dac i jednu povňenu paprigu, žebi to šumňe pachlo a nakoňec eśče zaľejeme z vodu zmiśanu z pretlakom. Posoľime a varime, dokim riža ňeje dovarena.

(zdroj: http://vychod.euweb.cz/index.php?action=recepty)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 26
Hodnotenie
Publikované: 04.05.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť