Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Gugeľ (zemiaková baba) so sušenými slivkami

SUROVINY:

5 900 g zemiaky, 500 g hladka múka, 2 ks vajcia , soľ, čierne korenie, majoránka, cesnak, 100 g bravčová masť, 70 g strúhanka, 500 g sušené slivky

POSTUP:

Očistené zemiaky postrúhame ako na zemiakové placky. Pridáme múku, vajcia, koreniny a cesnak. Všetko spolu vymiešame.

Plech vymastíme bravčovou masťou a posýpeme strúhankou. Zmäs rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu vylejeme na plech, poukladáme uvarené a odkostkované sušené slivky a zalejeme druhou polovicou zmäsi.

Pečieme vo vyhriatej rúre do ružova.

 

(DSS ALIA, Bardejov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 16
Hodnotenie
Publikované: 09.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť