Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Bryndzové halušky I.

SUROVINY:

(5 porcií)

6 ks väčších zemiakov, 320 g polohrubej múky, čajová lyžička soli, 100 g údená slanina, 2 menšie cibule, 500 g bryndze, 5 l vody na varenie halušiek

  

POSTUP:

Očistíme zemiaky. Zemiaky umyjeme, nastrúhame alebo rozmixujeme. Šťavu z nich nevytláčame. Zemiaky zmiešame s múkou a polovicou čajovej lyžičky soli. Cesto musí byť husté, no nie suché.

Haluškové cesto pretlačíme cez riedke strúhadlo do vriacej vody, ktorú sme osolili polovicou čajovej lyžičky soli.

Halušky, ktoré vyplávajú z vody na hladinu priebežne odoberáme do osobitnej nádoby.

Údenú slaninu a cibuľu pokrájame na kocky. Slaninu a cibuľu osmažíme na panvici dohneda.

Uvarené halušky zmiešame s bryndzou.

Podávame s osmaženou slaninou a cibuľou. Na pitie odporúčame kyslé mlieko.

 

(DSS Prešov)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 11
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť