Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Furmanské halušky

SUROVINY:

(10 porcií)

3250 g zemiaky, 800 g múka polohrubá 40 g soľ, 100 g voda, 100 g masť bravč., 400 g syr tvrdý, 300 g slanina údená bez kože, 500 g smotana 12% , vajcia 

  

POSTUP:

Zemiaky postrúhame, pridáme múku, soľ, vajcia a vymiešame cesto na strapačky. Pripravené cesto pretlačíme cez sito do osolenej vriacej vody. Halušky zľahka zamiešame a necháme niekoľkokrát prevariť.

Uvarené halušky scedíme, necháme odkvapkať a omastime ohriatou masťou.

Jednotlivé porcie sa posypú strúhaným syrom, polejú rozškvarenou, na veľké kocky nakrájanou slaninou a smotanou.

 

(DSS Spišské Podhradie)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 6
Hodnotenie
Publikované: 10.06.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť