Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Džgance s tvarohom

SUROVINY:

(5 porcií)

1 200 g zemiaky, 100 g krupica alebo múka, soľ, mlieko, 50 g maslo, 50 g cibuľa, 100 g tuk, 50 g údená slanina, 300 g tvaroh

 

 

POSTUP:

Očistené a umyté zemiaky nakrájame na štvrtiny a uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké vodu precedíme a zemiaky roztlačíme. Pridáme maslo a horúce mlieko, posypeme krupicou, ktorú povtláčame do zemiakov zakryjeme a necháme spariť. Na drobno nasekanú cibuľu spenime v rozpálenej masti, pridáme k zemiakom a vypracujeme hustú kašu, z ktorej lyžicou naberáme na malé kúsky a vyprážame v rozpálenom tuku. Džgance posypeme tvarohom a rozpráženou slaninou.

 

(DDaDSS Tovarné)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 5/5
Hlasovalo: 7
Hodnotenie
Publikované: 29.05.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť