Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Spišské džatky

SUROVINY:

(4 porcie)

750 g zemiakov, 75 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, 150 g slaniny, ½ PL soli

  

POSTUP:

Zemiaky očistíme, pokrájame, vložíme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby boli zakryté, osolíme a dáme variť. K polomäkkým zemiakom pridáme oba druhy múky, premiešame a ešte asi 5 min necháme na miernom ohni variť.

Potom masu dohladka rozmixujeme. Slaninu pokrájame nadrobno a opražíme. Zo zemiakového cesta pomocou dvoch lyžíc vykrojíme veľké halušky, ktoré na tanieri posypeme slaninou a polejeme vyškvarenou masťou. Podávame s kyslým mliekom.

TIP:  Džatky sa budú lepšie vykrajovať, keď lyžice vopred namočíme do studenej vody.

 

(http://www.dobre-recepty.sk/)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 26
Hodnotenie
Publikované: 24.04.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť