Námestie mieru 2, 080 01 Prešov, IČO: 37870475
  • Anglická verzia
  • Nemecká verzia
  • Francúzska verzia
  • Poľska verzia
  • Ruská verzia
  • Maďarská verzia
  • Ukrajinská verzia
  • Rusínska verzia
Textová verziaMapaTlačiť Odoslať RSS logo stránky youtubelogo portálu Twitterlogo portálu Facebook
 
Späť

Džatky

SUROVINY:

12 stredne veľkých zemiakov, 2 hrnčeky hrubej múky, maslo, cibuľu, slaninu, cukor, soľ

 

POSTUP:

Zemiaky obielime, pokrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Pred dovarením zlejeme tak, že časť vody necháme. Posypeme po vrchu hrubou múkou a necháme prevrieť. Nemiešame! Odstavíme a múku so zemiakmi potlačíme tak, aby nám vznikla mäkká zmes. Špeciálnym spôsobom v rukách ušúľame väčšie kusy, z ktorých odtŕhame kúsočky, kladieme ich do misy. Druhý spôsob vytvárania džatiek je ten, že lyžicou vyberáme malé kúsky, ktoré kladieme do misy. Lyžicu namáčame do vody, v ktorej sa varili zemiaky. Džatky prelejeme maslom alebo opraženou cibuľkou so slaninou.

 

(zdroj http://korzar.sme.sk/c/4710162/spod-pokrievky-starej-mamy.html)

 

HODNOTENIE RECEPTU:

Hodnotenie: 4/5
Hlasovalo: 40
Hodnotenie
Publikované: 23.04.2009 / Aktualizované: 26.06.2017 HoreTlačiť